LogotypWTRS

Om vilka vi är

En öppen och gratis löpargrupp som träffas regelbundet för att ta oss ut på diverse stigar runtom våra skogar i Västerås och närområden. Det krävs inget medlemskap eller andra avgifter för att delta. Vi är ingen traditionell klubb eller förening och vill att det ska vara så enkelt som möjligt att delta på våra träffar.
Vi som håller i träffarna gör detta helt på ideell basis, av inre motivation, för att vi tycker om att springa på varierande underlag tillsammans med andra.

Onsdagar 18:30, samlingsplatsen varierar, men oftast vid utegymmet på Rocklunda eller vid Orientalen vid Rönnby.

Bakgrund

Hösten 2013 startades Westeros Trail Running Society av Martin Larsson och Rodde Vera.

Tanken var att skapa ett forum i Västerås för att samla ihop människor med samma intresse. Detta intresse har fått många namn: stiglöpning, traillöpning, trailrunning, mm. 

Då kunde vi inte ana hur många som egentligen fanns där ute med samma intresse. Nu vet vi att intresset för stiglöpningen är stort och det fortsätter att växa.

Idag

I dagsläget ser vi till att träffas varje onsdag kväll, vid olika platser, för att tillsammans ta oss runt olika slingor.  Det är fler nu som har stor erfarenhet av att springa på stigar och många ställer också upp som ledare under dessa träffar.

Någon gång i månaden försöker vi ordna evenemang som kräver det där lilla extra av varje deltagare. Dessa tillfällen brukar få de flesta att lämna trygghetszonen för en stund och kan handla om att utmana sig själv runt en bana på Vedbobacken, Hässlö/Badelundaåsen, Djäkneberget, mm.

Alla våra träffa är gratis och öppna för alla.

När vi arrangerar lopp och andra evenemang där det finns utgifter kostar det dock en slant för att kunna finansera det hela.

Välkomna!