Ängsö Trail Run 2018 lockade ca 700 löpare från över 70 orter i Sverige och utomlands. Den äldsta deltagaren i 6K-klassen föddes 1945 och den yngsta som sprang Barnens slottssprint föddes 2017. Vi älskar loppets demografiska spridning och vill att det ska fortsätta utvecklas så.

Foto: Johan Larsson

Årets upplaga hade nya inslag. Starterna till alla distanserna, förutom barnens, föregicks av en ceremoni som Svenska Lif:Compagniet  stod för. Det var en fascinerande procedur som avslutades med en rejäl smäll från de tidsenliga musköterna.  Mycket uppskattat.

Foto: Johan Larsson

Banorna hade också ändrats lite och markerats bättre än tidigare.  Banändringar är något vi kommer att fortsätta med. Det gör vi för att de som återkommer ska få uppleva nya delar av ön, det blir svårare att jämföra resultat mellan åren och för att vi aldrig med säkerhet kan veta vad som händer på naturreservatets leder.

Foto: Johan Larsson

Årets evenemang var också ett Miljömärkt event. Håll Sverige Rent står bakom den certifieringen och de var på plats för att se över hur allt fungerade. De var mycket nöjda med vad de såg. Loppet sammanföll också med Håll Sverige Rent dagen som uppmärksammar World Cleanup Day, en dag då alla uppmanas att hålla rent i sin närmiljö. Vi är mycket stolta över alla deltagares engagemang i vår strävan att minska avfallet och nedskräpning. För löparna innebar det bland annat att inga plastmuggar eller andra engångsprodukter skulle finnas på våra energidepåer. Allt vi serverade var dessutom ekologiskt märkt.

Vi vill också passa på att rikta ett stort tack till våra funktionärer som helt enkelt är bäst!

Nu väntar en period av fortsatt utvärdering och inom kort hoppas vi kunna släppa datumet till nästa års Ängsö Trail Run.

 

Tusen tack till alla som var där!

/Rodde & Martin

 

 

Vi är så otroligt glada över alla positiva kommenterar under och efter loppet.